Składniki
1 szklanka
1 szklanka
500 gramów
1.5 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na małym ogniu rozpuść masło. Wsyp mąkę i praż ok. 25 minut.
Krok 2
Dodaj cukier waniliowy i wiórki. Praż 5 minut, a następnie dosyp cukier.
Krok 3
Wszystko rozpuść i odstaw, a kiedy się troszeczkę ochłodzi formuj małe kulki. Możesz obtoczyć je w posiekanych orzechach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej