
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
500 gramów
1.5 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na małym ogniu rozpuść masło. Wsyp mąkę i praż ok. 25 minut.
Krok 2
Dodaj cukier waniliowy i wiórki. Praż 5 minut, a następnie dosyp cukier.
Krok 3
Wszystko rozpuść i odstaw, a kiedy się troszeczkę ochłodzi formuj małe kulki. Możesz obtoczyć je w posiekanych orzechach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej