Laddu - kuleczki kokosowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Laddu - kuleczki kokosowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

1.5 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na małym ogniu rozpuść masło. Wsyp mąkę i praż ok. 25 minut.

Krok 2

Dodaj cukier waniliowy i wiórki. Praż 5 minut, a następnie dosyp cukier.

Krok 3

Wszystko rozpuść i odstaw, a kiedy się troszeczkę ochłodzi formuj małe kulki. Możesz obtoczyć je w posiekanych orzechach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Laddu - kuleczki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej