
Składniki
300 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
8 sztuk
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć ziarna gorczycy, listki curry, imbir i posiekaną papryczkę chili. Smaż przez 5 minut ciągle mieszając.
Krok 2
Dodaj posiekane paluszki krabowe, posiekane listki kolendry, przyprawę Knorr i wymieszaj. Smaż kolejne 3 minuty.
Krok 3
Wymieszaj mąkę z kilkoma łyżkami wody, aby powstała gładka pasta.
Krok 4
Ciasto filo podziel pasy o szerokości 4cm. Na początek każdego paska nakładaj porcję ciasta składaj w trójkąty zakładając jedną warstwę na drugą aż pasek z ciasta się skończy. Sklejaj pastą z mąki i wody.
Krok 5
W rondlu rozgrzej olej, wrzucaj pierożki i smaż na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz je z tłuszczu i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































