
Składniki
300 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
8 sztuk
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć ziarna gorczycy, listki curry, imbir i posiekaną papryczkę chili. Smaż przez 5 minut ciągle mieszając.
Krok 2
Dodaj posiekane paluszki krabowe, posiekane listki kolendry, przyprawę Knorr i wymieszaj. Smaż kolejne 3 minuty.
Krok 3
Wymieszaj mąkę z kilkoma łyżkami wody, aby powstała gładka pasta.
Krok 4
Ciasto filo podziel pasy o szerokości 4cm. Na początek każdego paska nakładaj porcję ciasta składaj w trójkąty zakładając jedną warstwę na drugą aż pasek z ciasta się skończy. Sklejaj pastą z mąki i wody.
Krok 5
W rondlu rozgrzej olej, wrzucaj pierożki i smaż na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz je z tłuszczu i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































