Cukinie z serem mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie z serem mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

12 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż nasiona, nie obieraj. Oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2

Paprykę, cebule i ser pokrój w kostkę. Wbij jajko i wymieszaj. Farszem napełnij cukinie.

Krok 3

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i przykryj. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej