Cukinie z serem mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie z serem mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

12 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż nasiona, nie obieraj. Oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2

Paprykę, cebule i ser pokrój w kostkę. Wbij jajko i wymieszaj. Farszem napełnij cukinie.

Krok 3

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i przykryj. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej