Składniki
null
null
8 sztuk
3 sztuki
50 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój na pół.
Krok 2
Wyciągnij żółtka, a następnie przeciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.
Krok 3
Utrzyj masło na puch. Dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Połówki białek napełnić farszem za pomocą łyżeczki. Ułóż na półmisku i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej