
Składniki
null
null
8 sztuk
3 sztuki
50 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój na pół.
Krok 2
Wyciągnij żółtka, a następnie przeciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.
Krok 3
Utrzyj masło na puch. Dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Połówki białek napełnić farszem za pomocą łyżeczki. Ułóż na półmisku i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej