Jajka z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

8 sztuk

3 sztuki

50 gramów

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój na pół.

Krok 2

Wyciągnij żółtka, a następnie przeciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.

Krok 3

Utrzyj masło na puch. Dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Połówki białek napełnić farszem za pomocą łyżeczki. Ułóż na półmisku i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Japońska zupa ramen
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej