Krem kalafiorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kalafiorowy

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 litr

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie właściwie nie wymaga opisu, ale gdyby ktoś miał wątpliwości, proszę bardzo. Różyczki kalafiora gotujemy do miękkości w bulionie (można i w osolonej wodzie łącząc potem kalafior z bulionem (bulionetka rozpuszczona we wrzącej wodzie), ale ja postanowiłam proces gotowania maksymalnie skrócić). Doprawiamy imbirem, gałką, curry, solą oraz pieprzem. Cały czas mieszając dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem blenderem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej