Krem kalafiorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem kalafiorowy

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 litr

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie właściwie nie wymaga opisu, ale gdyby ktoś miał wątpliwości, proszę bardzo. Różyczki kalafiora gotujemy do miękkości w bulionie (można i w osolonej wodzie łącząc potem kalafior z bulionem (bulionetka rozpuszczona we wrzącej wodzie), ale ja postanowiłam proces gotowania maksymalnie skrócić). Doprawiamy imbirem, gałką, curry, solą oraz pieprzem. Cały czas mieszając dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem blenderem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem kalafiorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej