
Składniki
500 gramów
1 litr
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie właściwie nie wymaga opisu, ale gdyby ktoś miał wątpliwości, proszę bardzo. Różyczki kalafiora gotujemy do miękkości w bulionie (można i w osolonej wodzie łącząc potem kalafior z bulionem (bulionetka rozpuszczona we wrzącej wodzie), ale ja postanowiłam proces gotowania maksymalnie skrócić). Doprawiamy imbirem, gałką, curry, solą oraz pieprzem. Cały czas mieszając dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem blenderem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej