Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę Pak Choi umyj i pokrój, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzane dwie łyżki oleju wrzuć czosnek, kapustę oraz goździki i smaż, aż Pak Choi zmieni kolor.
Krok 3
Teraz wyjmij goździki.
Krok 4
W misce wymieszaj pozostały olej z sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wlej przygotowany sos do kapusty, chwilę zamieszaj i natychmiast podawaj. Najlepiej smakuje na ciepło do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej