Pak Choi z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z sosem sojowym

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę Pak Choi umyj i pokrój, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane dwie łyżki oleju wrzuć czosnek, kapustę oraz goździki i smaż, aż Pak Choi zmieni kolor.

Krok 3

Teraz wyjmij goździki.

Krok 4

W misce wymieszaj pozostały olej z sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej przygotowany sos do kapusty, chwilę zamieszaj i natychmiast podawaj. Najlepiej smakuje na ciepło do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej