Pak Choi z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z sosem sojowym

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę Pak Choi umyj i pokrój, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane dwie łyżki oleju wrzuć czosnek, kapustę oraz goździki i smaż, aż Pak Choi zmieni kolor.

Krok 3

Teraz wyjmij goździki.

Krok 4

W misce wymieszaj pozostały olej z sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej przygotowany sos do kapusty, chwilę zamieszaj i natychmiast podawaj. Najlepiej smakuje na ciepło do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej