Pak Choi z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z sosem sojowym

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę Pak Choi umyj i pokrój, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzane dwie łyżki oleju wrzuć czosnek, kapustę oraz goździki i smaż, aż Pak Choi zmieni kolor.

Krok 3

Teraz wyjmij goździki.

Krok 4

W misce wymieszaj pozostały olej z sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej przygotowany sos do kapusty, chwilę zamieszaj i natychmiast podawaj. Najlepiej smakuje na ciepło do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej