
Składniki
5 łyżek
1.5 szklanki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej przez sito o jak najdrobniejszych otworach.
Krok 2
Umyte liście kolendry drobno posiekaj, wymieszaj z mąką, następnie dodaj 1 płaską łyżeczkę soli oraz proszek do pieczenia i chilli.
Krok 3
Wlej 2 szklanki letniej przegotowanej wody i wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, tak by powstało lejące się ciasto. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Krok 4
Po tym czasie ponownie ciasto zmiksuj. Na teflonowej patelni rozgrzej łyżeczkę oleju i wlej tyle ciasta, aby można było rozprowadzić je jak najcieńszą warstwą na całej powierzchni patelni.
Krok 5
Smaż na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor około 2-3 minuty. Podawaj zaraz po upieczeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























