
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
250 mililitrów
150 mililitrów
4 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
400 gramów
1 kilogram
200 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Szpinak zmiękcz na rozgrzanej patelni.
Krok 3
Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju, dodaj mięso i smaż całość, po czym dodaj wino. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 4
Następnie dodaj szpinak, pokruszony ser owczy, wymieszaj wszystko. Dodaj makaron.
Krok 5
Farsz przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, posyp orzeszkami.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piecz przez 30 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej