Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

250 mililitrów

150 mililitrów

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

400 gramów

1 kilogram

200 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj.

Krok 2

Szpinak zmiękcz na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju, dodaj mięso i smaż całość, po czym dodaj wino. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 4

Następnie dodaj szpinak, pokruszony ser owczy, wymieszaj wszystko. Dodaj makaron.

Krok 5

Farsz przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, posyp orzeszkami.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piecz przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej