
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
250 mililitrów
150 mililitrów
4 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
400 gramów
1 kilogram
200 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Szpinak zmiękcz na rozgrzanej patelni.
Krok 3
Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju, dodaj mięso i smaż całość, po czym dodaj wino. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 4
Następnie dodaj szpinak, pokruszony ser owczy, wymieszaj wszystko. Dodaj makaron.
Krok 5
Farsz przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, posyp orzeszkami.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piecz przez 30 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej