
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
250 mililitrów
150 mililitrów
4 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
400 gramów
1 kilogram
200 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Szpinak zmiękcz na rozgrzanej patelni.
Krok 3
Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju, dodaj mięso i smaż całość, po czym dodaj wino. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 4
Następnie dodaj szpinak, pokruszony ser owczy, wymieszaj wszystko. Dodaj makaron.
Krok 5
Farsz przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, posyp orzeszkami.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piecz przez 30 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej