Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

250 mililitrów

150 mililitrów

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

400 gramów

1 kilogram

200 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj.

Krok 2

Szpinak zmiękcz na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju, dodaj mięso i smaż całość, po czym dodaj wino. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 4

Następnie dodaj szpinak, pokruszony ser owczy, wymieszaj wszystko. Dodaj makaron.

Krok 5

Farsz przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, posyp orzeszkami.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piecz przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Knysze z kapustą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej