
Składniki
300 gramów
300 mililitrów
15 dekagramów
15 dekagramów
5 łyżek
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 pęczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzeć sery .Podgrzać mleko i do ciepłego dodać starte sery, chwilkę mieszać aż do rozpuszczenia Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić ,następnie należy zagęścić sos śmietaną połączoną z mąką, dobrze zamieszać.
Krok 2
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na patelni.
Krok 3
Makaron Misura (polecam makaron razowy, ponieważ sos będzie ładnie kontrastował z kolorem makaronuJ) należy ugotować na mocno al dente ,dodać podsmażone pieczarki i ugotowane na twardo, pokrojone brokuły, wymieszać delikatnie, polać naszym sosem ,posypać pokrojoną pietruszką i tymiankiem,wstawić na 10 min do piekarnika,aby sos delikatnie się zarumienił i….SMACZNEGO!.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej