Zapiekanka makaronowa MISURA z serem pleśniowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa MISURA

Autor: MISURA

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 mililitrów

15 dekagramów

15 dekagramów

5 łyżek

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzeć sery .Podgrzać mleko i do ciepłego dodać starte sery, chwilkę mieszać aż do rozpuszczenia Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić ,następnie należy zagęścić sos śmietaną połączoną z mąką, dobrze zamieszać.

Krok 2

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na patelni.

Krok 3

Makaron Misura (polecam makaron razowy, ponieważ sos będzie ładnie kontrastował z kolorem makaronuJ) należy ugotować na mocno al dente ,dodać podsmażone pieczarki i ugotowane na twardo, pokrojone brokuły, wymieszać delikatnie, polać naszym sosem ,posypać pokrojoną pietruszką i tymiankiem,wstawić na 10 min do piekarnika,aby sos delikatnie się zarumienił i….SMACZNEGO!.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej