Zapiekanka makaronowa MISURA z serem pleśniowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa MISURA

Autor: MISURA

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 mililitrów

15 dekagramów

15 dekagramów

5 łyżek

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzeć sery .Podgrzać mleko i do ciepłego dodać starte sery, chwilkę mieszać aż do rozpuszczenia Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić ,następnie należy zagęścić sos śmietaną połączoną z mąką, dobrze zamieszać.

Krok 2

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na patelni.

Krok 3

Makaron Misura (polecam makaron razowy, ponieważ sos będzie ładnie kontrastował z kolorem makaronuJ) należy ugotować na mocno al dente ,dodać podsmażone pieczarki i ugotowane na twardo, pokrojone brokuły, wymieszać delikatnie, polać naszym sosem ,posypać pokrojoną pietruszką i tymiankiem,wstawić na 10 min do piekarnika,aby sos delikatnie się zarumienił i….SMACZNEGO!.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej