Zapiekanka makaronowa MISURA z serem pleśniowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa MISURA

Autor: MISURA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 mililitrów

15 dekagramów

15 dekagramów

5 łyżek

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzeć sery .Podgrzać mleko i do ciepłego dodać starte sery, chwilkę mieszać aż do rozpuszczenia Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić ,następnie należy zagęścić sos śmietaną połączoną z mąką, dobrze zamieszać.

Krok 2

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na patelni.

Krok 3

Makaron Misura (polecam makaron razowy, ponieważ sos będzie ładnie kontrastował z kolorem makaronuJ) należy ugotować na mocno al dente ,dodać podsmażone pieczarki i ugotowane na twardo, pokrojone brokuły, wymieszać delikatnie, polać naszym sosem ,posypać pokrojoną pietruszką i tymiankiem,wstawić na 10 min do piekarnika,aby sos delikatnie się zarumienił i….SMACZNEGO!.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa MISURA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej