Chili Con Carne bardzo ostre przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili Con Carne bardzo ostre

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż kilka minut z cebulą pokrojoną w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2

Dolej bulionu, dodaj pomidory z puszki pokrojone w ćwiartki, przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i chili.

Krok 3

Wszystko duś około 15 minut, co chwilę mieszając.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5

Gotowe chili nałóż do miseczek i posyp startym serem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej