Chili Con Carne bardzo ostre przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili Con Carne bardzo ostre

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż kilka minut z cebulą pokrojoną w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2

Dolej bulionu, dodaj pomidory z puszki pokrojone w ćwiartki, przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i chili.

Krok 3

Wszystko duś około 15 minut, co chwilę mieszając.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5

Gotowe chili nałóż do miseczek i posyp startym serem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej