Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż kilka minut z cebulą pokrojoną w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 2
Dolej bulionu, dodaj pomidory z puszki pokrojone w ćwiartki, przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i chili.
Krok 3
Wszystko duś około 15 minut, co chwilę mieszając.
Krok 4
Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolkę i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 5
Gotowe chili nałóż do miseczek i posyp startym serem .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej