
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż kilka minut z cebulą pokrojoną w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 2
Dolej bulionu, dodaj pomidory z puszki pokrojone w ćwiartki, przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i chili.
Krok 3
Wszystko duś około 15 minut, co chwilę mieszając.
Krok 4
Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolkę i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 5
Gotowe chili nałóż do miseczek i posyp startym serem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej