Chili Con Carne bardzo ostre przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili Con Carne bardzo ostre

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż kilka minut z cebulą pokrojoną w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2

Dolej bulionu, dodaj pomidory z puszki pokrojone w ćwiartki, przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i chili.

Krok 3

Wszystko duś około 15 minut, co chwilę mieszając.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5

Gotowe chili nałóż do miseczek i posyp startym serem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej