Chili Con Carne bardzo ostre

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż kilka minut z cebulą pokrojoną w kostkę i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2

Dolej bulionu, dodaj pomidory z puszki pokrojone w ćwiartki, przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i chili.

Krok 3

Wszystko duś około 15 minut, co chwilę mieszając.

Krok 4

Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 5

Gotowe chili nałóż do miseczek i posyp startym serem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Con Carne bardzo ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej