
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
250 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 litra
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.
Krok 3
Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.
Krok 4
Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej