Cynaderki cielęce duszone w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cynaderki cielęce duszone w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

250 mililitrów

0.5 litra

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.

Krok 3

Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.

Krok 4

Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi leniwe z wanilią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej