Cynaderki cielęce duszone w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynaderki cielęce duszone w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

250 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 litra

1 pęczek

1 pęczek

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.

Krok 3

Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.

Krok 4

Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej