Cynaderki cielęce duszone w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynaderki cielęce duszone w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

250 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 litra

1 pęczek

1 pęczek

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.

Krok 3

Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.

Krok 4

Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej