
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
500 gramów
250 mililitrów
0.5 litra
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.
Krok 3
Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.
Krok 4
Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej