Cynaderki cielęce duszone w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynaderki cielęce duszone w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

250 mililitrów

0.5 litra

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.

Krok 3

Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.

Krok 4

Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynaderki cielęce duszone w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej