Grillowane ziemniaki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki cebulowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło mieszamy z rozkruszona kostka cebulową.

Krok 2

Ziemniaki myjemy porządnie najlepiej szczoteczką do warzyw, obgotowujemy w mundurkach ok 7-10 min.

Krok 3

Układamy na kawałkach folii aluminiowej. Na każdym ziemniaku układamy spory wiórek masła smakowego, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy szczelnie.

Krok 4

Ziemniaki układamy na grillu lub wkładamy do grillowego żaru na ok 15-20min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana wołowina
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej