
Składniki
10 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło mieszamy z rozkruszona kostka cebulową.
Krok 2
Ziemniaki myjemy porządnie najlepiej szczoteczką do warzyw, obgotowujemy w mundurkach ok 7-10 min.
Krok 3
Układamy na kawałkach folii aluminiowej. Na każdym ziemniaku układamy spory wiórek masła smakowego, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy szczelnie.
Krok 4
Ziemniaki układamy na grillu lub wkładamy do grillowego żaru na ok 15-20min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej