Grillowane ziemniaki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki cebulowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło mieszamy z rozkruszona kostka cebulową.

Krok 2

Ziemniaki myjemy porządnie najlepiej szczoteczką do warzyw, obgotowujemy w mundurkach ok 7-10 min.

Krok 3

Układamy na kawałkach folii aluminiowej. Na każdym ziemniaku układamy spory wiórek masła smakowego, oprószamy sola i pieprzem, zawijamy szczelnie.

Krok 4

Ziemniaki układamy na grillu lub wkładamy do grillowego żaru na ok 15-20min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej