
Składniki
1 sztuka
null
100 mililitrów
100 gramów
null
null
250 gramów
null
2 pęczki
2 pęczki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry. Usmaż je na maśle.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę cebulę i dodaj z grzybami do mięsa.
Krok 3
Przesmaż wszystko dodając soli i pieprzu. Po paru minutach dodaj wino, wywar i śmietanę.
Krok 4
Gotuj do momentu kiedy sos zgęstnieje. Dodaj musztardy, cukru, soli i pieprzu.
Krok 5
Następnie ugotuj makaron al dente. Posiekaj natkę i estragon i wymieszaj z mięsem, makaronem i sosem.
Krok 6
Kiedy wyłożysz wszystko na talerze posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























