
Składniki
1 sztuka
null
100 mililitrów
100 gramów
null
null
250 gramów
null
2 pęczki
2 pęczki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry. Usmaż je na maśle.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę cebulę i dodaj z grzybami do mięsa.
Krok 3
Przesmaż wszystko dodając soli i pieprzu. Po paru minutach dodaj wino, wywar i śmietanę.
Krok 4
Gotuj do momentu kiedy sos zgęstnieje. Dodaj musztardy, cukru, soli i pieprzu.
Krok 5
Następnie ugotuj makaron al dente. Posiekaj natkę i estragon i wymieszaj z mięsem, makaronem i sosem.
Krok 6
Kiedy wyłożysz wszystko na talerze posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej