Wieprzowina z kurkami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z kurkami i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

100 mililitrów

100 gramów

null

null

250 gramów

null

2 pęczki

2 pęczki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

400 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry. Usmaż je na maśle.

Krok 2

Pokrój w drobną kostkę cebulę i dodaj z grzybami do mięsa.

Krok 3

Przesmaż wszystko dodając soli i pieprzu. Po paru minutach dodaj wino, wywar i śmietanę.

Krok 4

Gotuj do momentu kiedy sos zgęstnieje. Dodaj musztardy, cukru, soli i pieprzu.

Krok 5

Następnie ugotuj makaron al dente. Posiekaj natkę i estragon i wymieszaj z mięsem, makaronem i sosem.

Krok 6

Kiedy wyłożysz wszystko na talerze posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej