
Składniki
1 sztuka
null
100 mililitrów
100 gramów
null
null
250 gramów
null
2 pęczki
2 pęczki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry. Usmaż je na maśle.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę cebulę i dodaj z grzybami do mięsa.
Krok 3
Przesmaż wszystko dodając soli i pieprzu. Po paru minutach dodaj wino, wywar i śmietanę.
Krok 4
Gotuj do momentu kiedy sos zgęstnieje. Dodaj musztardy, cukru, soli i pieprzu.
Krok 5
Następnie ugotuj makaron al dente. Posiekaj natkę i estragon i wymieszaj z mięsem, makaronem i sosem.
Krok 6
Kiedy wyłożysz wszystko na talerze posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej