
Składniki
1 sztuka
null
100 mililitrów
100 gramów
null
null
250 gramów
null
2 pęczki
2 pęczki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry. Usmaż je na maśle.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę cebulę i dodaj z grzybami do mięsa.
Krok 3
Przesmaż wszystko dodając soli i pieprzu. Po paru minutach dodaj wino, wywar i śmietanę.
Krok 4
Gotuj do momentu kiedy sos zgęstnieje. Dodaj musztardy, cukru, soli i pieprzu.
Krok 5
Następnie ugotuj makaron al dente. Posiekaj natkę i estragon i wymieszaj z mięsem, makaronem i sosem.
Krok 6
Kiedy wyłożysz wszystko na talerze posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej