Aromatyczne szaszłyki karnawałowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne szaszłyki karnawałowe

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

6 sztuk

75 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę zmielić z kurczakiem, czosnkiem w mini kosteczkach, Delikatem, 2 łyżkami świeżych listków rozmarynu i pieprzem. Uformować małe kuleczki, obtoczyć w niewielkiej ilości bułki tartej.

Krok 2

Z ciasta krucho-drożdżowego (ok. 100 g) przygotować płaskie placuszki. Ułożyć na każdym 1 łyżeczkę doprawionego farszu - uformować pasztecik.

Krok 3

Gałązki rozmarynu obrać z listków, zostawiając kilka ostatnich.

Krok 4

Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki z plasterki, cebulę w ćwiartki (rozdzielić piórka).

Krok 5

Szaszłyki: kolejno nabijać na rozmarynowe gałązki: paprykę, pieczarkę, mięsną kulkę, białą cebulę, plasterek boczku, mięsną kulkę, czerwoną cebulę, pasztecik, czerwoną cebulę, mięsną kulkę, boczek, białą cebulę, mięsną kulkę, pieczarkę. WSKAZÓWKA: jeżeli mamy zbyt krótkie gałązki, można je przedłużyć wykałaczkami do szaszłyków.

Krok 6

Brytfankę wysmarować oliwą, ułożyć na niej szaszłyki. Zapiekać w piekarniku (funkcja grill + śr. stopień grzania) przez ok. 20-25 min. co jakiś czas smarując pędzelkiem zamoczonym w oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne szaszłyki karnawałowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bakłażan z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej