
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
20 dekagramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
100 gramów
6 sztuk
75 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę zmielić z kurczakiem, czosnkiem w mini kosteczkach, Delikatem, 2 łyżkami świeżych listków rozmarynu i pieprzem. Uformować małe kuleczki, obtoczyć w niewielkiej ilości bułki tartej.
Krok 2
Z ciasta krucho-drożdżowego (ok. 100 g) przygotować płaskie placuszki. Ułożyć na każdym 1 łyżeczkę doprawionego farszu - uformować pasztecik.
Krok 3
Gałązki rozmarynu obrać z listków, zostawiając kilka ostatnich.
Krok 4
Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki z plasterki, cebulę w ćwiartki (rozdzielić piórka).
Krok 5
Szaszłyki: kolejno nabijać na rozmarynowe gałązki: paprykę, pieczarkę, mięsną kulkę, białą cebulę, plasterek boczku, mięsną kulkę, czerwoną cebulę, pasztecik, czerwoną cebulę, mięsną kulkę, boczek, białą cebulę, mięsną kulkę, pieczarkę. WSKAZÓWKA: jeżeli mamy zbyt krótkie gałązki, można je przedłużyć wykałaczkami do szaszłyków.
Krok 6
Brytfankę wysmarować oliwą, ułożyć na niej szaszłyki. Zapiekać w piekarniku (funkcja grill + śr. stopień grzania) przez ok. 20-25 min. co jakiś czas smarując pędzelkiem zamoczonym w oliwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej