Makaron z pepperoni - penne: przepis z kiełbasą | Przepisy.pl pixel

Makaron penne z kiełbasą pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 pęczka

300 mililitrów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 1

Krok 4

Gdy wino odparuje dodaj śmietanę i Sos Knorr. Gotuj 3 min, dodaj makaron i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do zagrzania się makaronu. Podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 4

Krok 3

Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, podsmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem, dodaj pieczarki i smaż 5 min, podlej winem.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 3

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj,

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron penne z kiełbasą pepperoniMakaron penne z kiełbasą pepperoni

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.