
Składniki
200 gramów
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 pęczka
300 mililitrów
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według uznania lub al dente.

Krok 4
Gdy wino odparuje dodaj śmietanę i Sos Knorr. Gotuj 3 min, dodaj makaron i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do zagrzania się makaronu. Podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

Krok 3
Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, podsmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem, dodaj pieczarki i smaż 5 min, podlej winem.

Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj,


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron penne z kiełbasą pepperoni
Makaron ugotuj według uznania lub al dente.


































