Makaron z pepperoni - penne: przepis z kiełbasą | Przepisy.pl pixel

Makaron penne z kiełbasą pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 pęczka

300 mililitrów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 1

Krok 4

Gdy wino odparuje dodaj śmietanę i Sos Knorr. Gotuj 3 min, dodaj makaron i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do zagrzania się makaronu. Podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 4

Krok 3

Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, podsmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem, dodaj pieczarki i smaż 5 min, podlej winem.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 3

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj,

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron penne z kiełbasą pepperoniMakaron penne z kiełbasą pepperoni

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.