Makaron z pepperoni - penne: przepis z kiełbasą | Przepisy.pl pixel

Makaron penne z kiełbasą pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 pęczka

300 mililitrów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 1

Krok 4

Gdy wino odparuje dodaj śmietanę i Sos Knorr. Gotuj 3 min, dodaj makaron i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do zagrzania się makaronu. Podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 4

Krok 3

Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, podsmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem, dodaj pieczarki i smaż 5 min, podlej winem.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 3

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj,

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron po seczuańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron penne z kiełbasą pepperoniMakaron penne z kiełbasą pepperoni

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.