Makaron penne z kiełbasą pepperoni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron penne z kiełbasą pepperoni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 pęczka

300 mililitrów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według uznania lub al dente.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 1

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj,

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 2

Krok 3

Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, podsmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem, dodaj pieczarki i smaż 5 min, podlej winem.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 3

Krok 4

Gdy wino odparuje dodaj śmietanę i Sos Knorr. Gotuj 3 min, dodaj makaron i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do zagrzania się makaronu. Podawaj posypane posiekana natką pietruszki.

Makaron penne z kiełbasą pepperoni - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne z kiełbasą pepperoni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej