Wieprzowina po chińsku z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina po chińsku z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

null

400 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.

Krok 4

Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.

Krok 6

Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.

Krok 5

Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej