Wieprzowina po chińsku z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wieprzowina po chińsku z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

50 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.

Krok 4

Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.

Krok 6

Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.

Krok 5

Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej