Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
50 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.
Krok 2
Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.
Krok 3
Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.
Krok 4
Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.
Krok 6
Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.
Krok 5
Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej