
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
null
400 gramów
50 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.
Krok 2
Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.
Krok 3
Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.
Krok 4
Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.
Krok 6
Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.
Krok 5
Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej