Wieprzowina po chińsku z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina po chińsku z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

null

400 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.

Krok 4

Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.

Krok 6

Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.

Krok 5

Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej