
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 plaster
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcję rosołową dzielimy na kawałki, zalewamy zimna wodą, gotujemy aż pojawią się na powierzchni szumowiny, które zbieramy łyżką cedzakową,. Następnie dodajemy 2 kostki bulionu na wędzonym boczku Knorr, plaster boczku i gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Porcje wyciągamy z garnka, studzimy i obieramy mięso, które kroimy na małe kawałki. Na łyżce oleju podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy startą marchewkę na tarce o grubych oczkach oraz seler, na koniec dodajemy rozdrobnione mięso i lekko podsmażam. Następnie całość przekładamy do garnka z bulionem. Gotujemy całość i dodajemy pokrojone zielone papryczki.

Krok 2
Opakowanie węgierskiej zupy gulaszowej Knorr mieszamy z 350 ml zimnej wody i wlewamy do garnka, gotujemy całość 15 minut, cały czas mieszając.

Krok 3
Zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksami śmietany, natką pietruszki i pokrojonym ugotowanym boczkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej