Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 plaster

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcję rosołową dzielimy na kawałki, zalewamy zimna wodą, gotujemy aż pojawią się na powierzchni szumowiny, które zbieramy łyżką cedzakową,. Następnie dodajemy 2 kostki bulionu na wędzonym boczku Knorr, plaster boczku i gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Porcje wyciągamy z garnka, studzimy i obieramy mięso, które kroimy na małe kawałki. Na łyżce oleju podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy startą marchewkę na tarce o grubych oczkach oraz seler, na koniec dodajemy rozdrobnione mięso i lekko podsmażam. Następnie całość przekładamy do garnka z bulionem. Gotujemy całość i dodajemy pokrojone zielone papryczki.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 1

Krok 2

Opakowanie węgierskiej zupy gulaszowej Knorr mieszamy z 350 ml zimnej wody i wlewamy do garnka, gotujemy całość 15 minut, cały czas mieszając.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 2

Krok 3

Zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksami śmietany, natką pietruszki i pokrojonym ugotowanym boczkiem.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 3
Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Węgierska zupa gulaszowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej