Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

4

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 plaster

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcję rosołową dzielimy na kawałki, zalewamy zimna wodą, gotujemy aż pojawią się na powierzchni szumowiny, które zbieramy łyżką cedzakową,. Następnie dodajemy 2 kostki bulionu na wędzonym boczku Knorr, plaster boczku i gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Porcje wyciągamy z garnka, studzimy i obieramy mięso, które kroimy na małe kawałki. Na łyżce oleju podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy startą marchewkę na tarce o grubych oczkach oraz seler, na koniec dodajemy rozdrobnione mięso i lekko podsmażam. Następnie całość przekładamy do garnka z bulionem. Gotujemy całość i dodajemy pokrojone zielone papryczki.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 1

Krok 2

Opakowanie węgierskiej zupy gulaszowej Knorr mieszamy z 350 ml zimnej wody i wlewamy do garnka, gotujemy całość 15 minut, cały czas mieszając.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 2

Krok 3

Zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksami śmietany, natką pietruszki i pokrojonym ugotowanym boczkiem.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 3
straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej