Apetyczna tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.

Krok 2

Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.

Krok 4

Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.

Krok 5

Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.

Krok 6

Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.

Krok 7

Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej