Apetyczna tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.

Krok 2

Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.

Krok 4

Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.

Krok 5

Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.

Krok 6

Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.

Krok 7

Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej