
Składniki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.3 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.
Krok 2
Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.
Krok 4
Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.
Krok 5
Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.
Krok 6
Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.
Krok 7
Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej