Apetyczna tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.

Krok 2

Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.

Krok 4

Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.

Krok 5

Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.

Krok 6

Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.

Krok 7

Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej