
Składniki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.3 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.
Krok 2
Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.
Krok 4
Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.
Krok 5
Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.
Krok 6
Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.
Krok 7
Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej