Apetyczna tortilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.

Krok 2

Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.

Krok 4

Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.

Krok 5

Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.

Krok 6

Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.

Krok 7

Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej