Składniki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.3 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.
Krok 2
Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.
Krok 4
Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.
Krok 5
Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.
Krok 6
Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.
Krok 7
Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej