Składniki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.3 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilli owiń w folię aluminiową i podgrzej przez ok. 30 sekund w kuchence mikrofalowej lub nagrzanym piekarniku.
Krok 2
Mięso umyj i osusz, oprósz solą , pieprzem i pokrój na kawałki.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj różyczki brokułu i pokrojoną w talarki cebulę. Smaż do czasu, gdy warzywa będą miękkie i chrupiące.
Krok 4
Cukier, masło orzechowe i sos sojowy podgrzej w rondelku. Wymieszaj z posiekanym drobno czosnkiem, olejem i odrobiną wody.
Krok 5
Podgrzewaj do momentu, gdy składniki się połączą. Sos powinien być dosyć gęsty.
Krok 6
Sosem smaruj podgrzane tortille i nakładaj przygotowany mięsny farsz.
Krok 7
Zwiń, udekoruj zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej