
Składniki
null
0.5 pęczka
null
0.5 pęczka
null
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki odsącz z zalewy.
Krok 2
Dodaj do nich łyżkę oliwy, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła: tymianek zwykły, cytrynowy oraz natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i solą.
Krok 3
Pozostałą łyżkę oliwy rozgrzej i wrzuć krewetki. Podsmaż je przez 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej