Krewetki w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 pęczka

null

0.5 pęczka

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odsącz z zalewy.

Krok 2

Dodaj do nich łyżkę oliwy, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła: tymianek zwykły, cytrynowy oraz natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i solą.

Krok 3

Pozostałą łyżkę oliwy rozgrzej i wrzuć krewetki. Podsmaż je przez 3 minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej