Krewetki w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 pęczka

null

0.5 pęczka

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odsącz z zalewy.

Krok 2

Dodaj do nich łyżkę oliwy, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła: tymianek zwykły, cytrynowy oraz natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i solą.

Krok 3

Pozostałą łyżkę oliwy rozgrzej i wrzuć krewetki. Podsmaż je przez 3 minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej