Krewetki w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 pęczka

null

0.5 pęczka

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odsącz z zalewy.

Krok 2

Dodaj do nich łyżkę oliwy, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła: tymianek zwykły, cytrynowy oraz natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i solą.

Krok 3

Pozostałą łyżkę oliwy rozgrzej i wrzuć krewetki. Podsmaż je przez 3 minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z łopatką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej