Krewetki w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 pęczka

null

0.5 pęczka

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odsącz z zalewy.

Krok 2

Dodaj do nich łyżkę oliwy, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła: tymianek zwykły, cytrynowy oraz natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i solą.

Krok 3

Pozostałą łyżkę oliwy rozgrzej i wrzuć krewetki. Podsmaż je przez 3 minuty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej