Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

354 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od ogórka odetnij końcówki. Następnie przekrój go wzdłuż na pół, potem ponownie na pół, aby powstały cztery ćwiartki. Z każdej część odetnij wzdłuż pestki. Pozostałą płaską część ogórka pokrój lekko pod kątem w odstępach 2 centymetrowych tak, aby powstały romby.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 1

Krok 2

Oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 2

Krok 3

Ogórki dodaj do sosu i odstaw, aby się zamarynowały na 10 minut.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 3

Krok 4

Papryki oczyść z gniazd nasiennych, następnie pokrój w paski o szerokości 1 centymetra i potem w romby, podobnie do ogórka.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 4

Krok 5

Kabanosy pokrój pod kątem w odstępach 2 centymetrowych.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 5

Krok 6

Na wykałaczkę nabijaj najpierw oliwkę, następnie kabanosa, paprykę i na końcu całość nabij na ogórka, który posłuży jako podstawa, aby koreczki samodzielnie stały pionowo.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Anna Gołdyn

    Anna Gołdyn , 31.12.2015

    pyszne: )

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanychKoreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Koreczki to bardzo popularna przekąska, zwłaszcza w imprezowym menu. Przygotujesz je szybko z dowolnych składników, np. warzyw, serów i wędlin. Jeśli szukasz nowego sposobu na połączenie smaków, wypróbuj koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych. Te ostatnie pokrój razem ze skórką – w taki sposób, aby mogły stanowić podstawę koreczków. Zamarynuj je w sosie czosnkowo-ziołowym, żeby nabrały wyrazistszego smaku. Następnie pokrój też paprykę i kabanosy, po czym nadziewaj wszystkie składniki na wykałaczki – zacznij od oliwek, które dodatkowo będą stanowiły dekorację. Żeby urozmaicić wygląd przekąski, użyj czarnych, ale zielone także będą pasowały. Ich wyrazisty smak znakomicie skontrastuje się ze słodką papryką i łagodnym ogórkiem. Jeśli chcesz, zamień oliwki na pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane koreczki będą świetnie komponowały się z talerzem serów i wędlin, świeżymi warzywami, a także różnego rodzaju dipami, np. twarożkowym czy czosnkowym. Pamiętaj o tym daniu, planując przyjęcie albo wieczór filmowy.