Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

349 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od ogórka odetnij końcówki. Następnie przekrój go wzdłuż na pół, potem ponownie na pół, aby powstały cztery ćwiartki. Z każdej część odetnij wzdłuż pestki. Pozostałą płaską część ogórka pokrój lekko pod kątem w odstępach 2 centymetrowych tak, aby powstały romby.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 1

Krok 2

Oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 2

Krok 3

Ogórki dodaj do sosu i odstaw, aby się zamarynowały na 10 minut.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 3

Krok 4

Papryki oczyść z gniazd nasiennych, następnie pokrój w paski o szerokości 1 centymetra i potem w romby, podobnie do ogórka.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 4

Krok 5

Kabanosy pokrój pod kątem w odstępach 2 centymetrowych.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 5

Krok 6

Na wykałaczkę nabijaj najpierw oliwkę, następnie kabanosa, paprykę i na końcu całość nabij na ogórka, który posłuży jako podstawa, aby koreczki samodzielnie stały pionowo.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Anna Gołdyn

    Anna Gołdyn

    pyszne: )

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanychKoreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Koreczki to bardzo popularna przekąska, zwłaszcza w imprezowym menu. Przygotujesz je szybko z dowolnych składników, np. warzyw, serów i wędlin. Jeśli szukasz nowego sposobu na połączenie smaków, wypróbuj koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych. Te ostatnie pokrój razem ze skórką – w taki sposób, aby mogły stanowić podstawę koreczków. Zamarynuj je w sosie czosnkowo-ziołowym, żeby nabrały wyrazistszego smaku. Następnie pokrój też paprykę i kabanosy, po czym nadziewaj wszystkie składniki na wykałaczki – zacznij od oliwek, które dodatkowo będą stanowiły dekorację. Żeby urozmaicić wygląd przekąski, użyj czarnych, ale zielone także będą pasowały. Ich wyrazisty smak znakomicie skontrastuje się ze słodką papryką i łagodnym ogórkiem. Jeśli chcesz, zamień oliwki na pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane koreczki będą świetnie komponowały się z talerzem serów i wędlin, świeżymi warzywami, a także różnego rodzaju dipami, np. twarożkowym czy czosnkowym. Pamiętaj o tym daniu, planując przyjęcie albo wieczór filmowy.