Koreczki z kabanosem - z ogórków: przepis | Przepisy.pl pixel

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
396 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

370 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od ogórka odetnij końcówki. Następnie przekrój go wzdłuż na pół, potem ponownie na pół, aby powstały cztery ćwiartki. Z każdej część odetnij wzdłuż pestki. Pozostałą płaską część ogórka pokrój lekko pod kątem w odstępach 2 centymetrowych tak, aby powstały romby.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 1

Krok 2

Oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 2

Krok 3

Ogórki dodaj do sosu i odstaw, aby się zamarynowały na 10 minut.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 3

Krok 4

Papryki oczyść z gniazd nasiennych, następnie pokrój w paski o szerokości 1 centymetra i potem w romby, podobnie do ogórka.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 4

Krok 5

Kabanosy pokrój pod kątem w odstępach 2 centymetrowych.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 5

Krok 6

Na wykałaczkę nabijaj najpierw oliwkę, następnie kabanosa, paprykę i na końcu całość nabij na ogórka, który posłuży jako podstawa, aby koreczki samodzielnie stały pionowo.

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Anna Gołdyn

    Anna Gołdyn , 31.12.2015

    pyszne: )

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet podstawowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanychKoreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Koreczki to bardzo popularna przekąska, zwłaszcza w imprezowym menu. Przygotujesz je szybko z dowolnych składników, np. warzyw, serów i wędlin. Jeśli szukasz nowego sposobu na połączenie smaków, wypróbuj koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych. Te ostatnie pokrój razem ze skórką – w taki sposób, aby mogły stanowić podstawę koreczków. Zamarynuj je w sosie czosnkowo-ziołowym, żeby nabrały wyrazistszego smaku. Następnie pokrój też paprykę i kabanosy, po czym nadziewaj wszystkie składniki na wykałaczki – zacznij od oliwek, które dodatkowo będą stanowiły dekorację. Żeby urozmaicić wygląd przekąski, użyj czarnych, ale zielone także będą pasowały. Ich wyrazisty smak znakomicie skontrastuje się ze słodką papryką i łagodnym ogórkiem. Jeśli chcesz, zamień oliwki na pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane koreczki będą świetnie komponowały się z talerzem serów i wędlin, świeżymi warzywami, a także różnego rodzaju dipami, np. twarożkowym czy czosnkowym. Pamiętaj o tym daniu, planując przyjęcie albo wieczór filmowy.