Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
łatwe
365 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Od ogórka odetnij końcówki. Następnie przekrój go wzdłuż na pół, potem ponownie na pół, aby powstały cztery ćwiartki. Z każdej część odetnij wzdłuż pestki. Pozostałą płaską część ogórka pokrój lekko pod kątem w odstępach 2 centymetrowych tak, aby powstały romby.

Krok 2
Oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Ogórki dodaj do sosu i odstaw, aby się zamarynowały na 10 minut.

Krok 4
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, następnie pokrój w paski o szerokości 1 centymetra i potem w romby, podobnie do ogórka.

Krok 5
Kabanosy pokrój pod kątem w odstępach 2 centymetrowych.

Krok 6
Na wykałaczkę nabijaj najpierw oliwkę, następnie kabanosa, paprykę i na końcu całość nabij na ogórka, który posłuży jako podstawa, aby koreczki samodzielnie stały pionowo.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
Koreczki to bardzo popularna przekąska, zwłaszcza w imprezowym menu. Przygotujesz je szybko z dowolnych składników, np. warzyw, serów i wędlin. Jeśli szukasz nowego sposobu na połączenie smaków, wypróbuj koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych. Te ostatnie pokrój razem ze skórką – w taki sposób, aby mogły stanowić podstawę koreczków. Zamarynuj je w sosie czosnkowo-ziołowym, żeby nabrały wyrazistszego smaku. Następnie pokrój też paprykę i kabanosy, po czym nadziewaj wszystkie składniki na wykałaczki – zacznij od oliwek, które dodatkowo będą stanowiły dekorację. Żeby urozmaicić wygląd przekąski, użyj czarnych, ale zielone także będą pasowały. Ich wyrazisty smak znakomicie skontrastuje się ze słodką papryką i łagodnym ogórkiem. Jeśli chcesz, zamień oliwki na pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane koreczki będą świetnie komponowały się z talerzem serów i wędlin, świeżymi warzywami, a także różnego rodzaju dipami, np. twarożkowym czy czosnkowym. Pamiętaj o tym daniu, planując przyjęcie albo wieczór filmowy.