Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

600 gramów

200 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

150 gramów

60 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki posypać solą i pieprzem, czosnkiem skropić sokiem z cytryny odstawić na dwie godziny.

Krok 2

Usmażyć na oleju pierś z kurczaka dodać pieczarki wcześniej grillowane, mieszankę warzyw na patelnie, cebulę, paprykę, marchewkę, groszek i kukurydze, natkę pietruszki. Zalać szklanką wody dodać przecier Gotować około 10 minut pod koniec dodać bulionetkę drobiową, zioła z mieszanki, 3 trójkąty sera biało czerwonego ( czerwonego ) gotować chwilę . Doprawiać solą i pieprzem.

Krok 3

2 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Mozarellę pokroić w kostkę .

Krok 4

Do garnka wlać litr wody dodać dwa rosołki drobiowo-warzywne, wsypać ryż do wrzącego bulionu, ugotować.

Krok 5

Dodać pół łyżki masła, 3 jajka, z sokiem ½ szt cytryny wymieszać.

Krok 6

2/3 masy ryżowej wylepić foremkę do babki Do środka nałożyć farsz z sosem. Wierzch polać stopionym masłem. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej