Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym

- Krok 1Pierś z kurczaka pokroić w paseczki posypać solą i pieprzem, czosnkiem skropić sokiem z cytryny odstawić na dwie godziny.
- Krok 2Usmażyć na oleju pierś z kurczaka dodać pieczarki wcześniej grillowane, mieszankę warzyw na patelnie, cebulę, paprykę, marchewkę, groszek i kukurydze, natkę pietruszki. Zalać szklanką wody dodać przecier Gotować około 10 minut pod koniec dodać bulionetkę drobiową, zioła z mieszanki, 3 trójkąty sera biało czerwonego ( czerwonego ) gotować chwilę . Doprawiać solą i pieprzem.
- Krok 32 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Mozarellę pokroić w kostkę .
- Krok 4Do garnka wlać litr wody dodać dwa rosołki drobiowo-warzywne, wsypać ryż do wrzącego bulionu, ugotować.
- Krok 5Dodać pół łyżki masła, 3 jajka, z sokiem ½ szt cytryny wymieszać.
- Krok 62/3 masy ryżowej wylepić foremkę do babki Do środka nałożyć farsz z sosem. Wierzch polać stopionym masłem. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.
Przygotowanie