Wielkanocna baba z ryżem i farszem drobiowo-warzywnym
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
600 gramów
200 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
6 sztuk
150 gramów
60 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki posypać solą i pieprzem, czosnkiem skropić sokiem z cytryny odstawić na dwie godziny.
Krok 2
Usmażyć na oleju pierś z kurczaka dodać pieczarki wcześniej grillowane, mieszankę warzyw na patelnie, cebulę, paprykę, marchewkę, groszek i kukurydze, natkę pietruszki. Zalać szklanką wody dodać przecier Gotować około 10 minut pod koniec dodać bulionetkę drobiową, zioła z mieszanki, 3 trójkąty sera biało czerwonego ( czerwonego ) gotować chwilę . Doprawiać solą i pieprzem.
Krok 3
2 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Mozarellę pokroić w kostkę .
Krok 4
Do garnka wlać litr wody dodać dwa rosołki drobiowo-warzywne, wsypać ryż do wrzącego bulionu, ugotować.
Krok 5
Dodać pół łyżki masła, 3 jajka, z sokiem ½ szt cytryny wymieszać.
Krok 6
2/3 masy ryżowej wylepić foremkę do babki Do środka nałożyć farsz z sosem. Wierzch polać stopionym masłem. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej