
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.
Krok 2
W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.
Krok 3
Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.
Krok 4
Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































