PRZEPISY.PL
Marynowane żeberka - autor: Islander85

Marynowane żeberka

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • żeberka wieprzowe1 kg
  • Przyprawa do żeberek Knorr
    2 łyżki
  • miód0.5 szklanki
  • oliwa z oliwek1 szklanka
  • zioła prowansalskie1 łyżka
  • sól czosnkowa1 łyżka
  • Krok 1

    Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.
  • Krok 2

    W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.
  • Krok 3

    Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.
  • Krok 4

    Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do żeberek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

157
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
187
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
93
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Średnie
314
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe