Marynowane żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane żeberka

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.

Krok 2

W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.

Krok 3

Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.

Krok 4

Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej