Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.
Krok 2
W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.
Krok 3
Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.
Krok 4
Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej