Dodaj do ksiązki kucharskiej Marynowane żeberka

Marynowane żeberka

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób łatwe Autor: Islander85

Marynowane żeberka - składniki:

Marynowane żeberka - Sposób przygotowania:

  1. Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.
  2. W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.
  3. Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.
  4. Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

MARYNOWANE ŻEBERKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Żeberka dobrze umyj, osusz i podziel na mniejsze kąski.

2

W dużej misce połącz Przyprawę do żeberek Knorr, miód, oliwę, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól czosnkową, paprykę.

3

Zamarynuj żeberka w otrzymanej marynacie, przykryj plastrami cebuli i czosnku, następnie pozostaw w lodówce na 8 godzin aby mięso nabrało smaku.

4

Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek polej łyżeczką marynaty, cebulę przełóż na wierzch. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO ŻEBEREK KNORR

    Przyprawa do żeberek Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z rosyjska kuchnia, Pstrąg tęczowy z masłem ziołowym, Barszcz, Burrito z indyka, Przepis z paluszki surimi, salatka z pomidora, Przepis z smażone ryby przepisy, bezmięsne obiady, Barszcz biały w chlebie , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sobre barriga, Placki, Papryka, Dressing feta, Przepis z ryż z kurczakiem, Przepis z mieso z piekarnika, Lody czekoladowe "Żółw" , Przepis z sałatka z winogronem, sos do gotowanego kurczaka, sałatka z ab, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zupa pomidorowa, Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego, Polędwiczka z grzybami, Lasagne, Sałatka Gyros, Risotto, Zapiekanka meksykańska, Bigos domowy, Grillowany bakłażan z czosnkiem , Przepis z zapiekanka po, Przepis z zupa z kapusty białej -, sos z mielonym miesem, Naleśniki, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Makaron bolognese z czosnkiem , Krem brokułowy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Pstrąg smażony panierowany, Łosoś, Kule śnieżne, Przepis z Czekolada gorzka, Kasza, Ratatui a’la Gousto, Żurek ekspresowy z jajkiem i kiełbasą, Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym , Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką, zapiekanka w cieście, Przepis z klopsiki rybne, Grillowane kiełbaski z serem feta , Sos beszamelowy , Sałatka Gyros, sałatka ryż, Kulebiak z kapustą, Przepis z kurczak w czosnku i ziołach, sos curry do kurczaka, Spaghetti bolognese po sycylijsku , Sos pomidorowy II, ryby smazone, Kalafior, Zapiekana sałatka z kiwi, Cannelloni z tuńczykiem, Golonka