
Składniki
2 łyżki
8 łyżek
4 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty - sos sojowy, musztarda, ocet winny.
Krok 2
Rybę zamarynuj i pozostaw lodowce na 1 godzinę.
Krok 3
Wysmarowaną marynatą rybę piecz 4 minuty.
Krok 4
Następnie obróć, posmaruj drugą stronę i piecz kolejne 4.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej