
Składniki
2 łyżki
8 łyżek
4 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty - sos sojowy, musztarda, ocet winny.
Krok 2
Rybę zamarynuj i pozostaw lodowce na 1 godzinę.
Krok 3
Wysmarowaną marynatą rybę piecz 4 minuty.
Krok 4
Następnie obróć, posmaruj drugą stronę i piecz kolejne 4.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej