Ryba z curry po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na paski.

Krok 2

W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową.

Krok 5

Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka.

Krok 6

Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej