Ryba z curry po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z curry po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na paski.

Krok 2

W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową.

Krok 5

Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka.

Krok 6

Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej