Ryba z curry po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z curry po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na paski.

Krok 2

W tym czasie cebulę oraz czosnek pokrój na plasterki, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Chwilę duś, a następnie dodaj kawałki ugotowanej ryby. Duś jeszcze 5 minut. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Zagotuj 500ml wody, wrzuć kostkę bulionową.

Krok 5

Następnie dodaj rybę. Gotuj, aż będzie miękka.

Krok 6

Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, cebulę i czosnek i dodaj wszystkie przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z curry po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej