Wyśmienite szaszłyki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite szaszłyki z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

null

0.5 sztuki

250 gramów

1 pęczek

3 sztuki

30 mililitrów

300 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj, osusz i potnij w dużą kostkę. Ananasa obierz i pokrój w podobne kawałki jak rybę.

Krok 2

Nadziewaj na przemiennie na patyczki szaszłykowe lub szpadki.

Krok 3

Czosnek oraz posiekaną cebulkę zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, czosnek obierz, zmiksuj z cebulką i posiekaną papryczką chilii, dopraw do smaku octem i przyprawami.

Krok 4

Każdy szaszłyk zanurz w marynacie i grilluj na złoty kolor przez 25 minut.

Krok 5

Sok z cytryny wyciśnij i wymieszaj dokładnie ze śmietaną. Szaszłyki z ananasem podawaj razem ze śmietanowo-cytrynowym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite szaszłyki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej