
Składniki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź i trzymaj w cieple.
Krok 2
Sos: stale mieszając, ser stopić na maśle, dodać przyprawę Kucharek i śmietanę, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, dodać bazywlię i obrany, zmiażdżony czosnek. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy wlać 2-3 łyżki przegotowanej wody.
Krok 3
Makaron nałóż na talerze, polej sosem. Smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej