Makaron z sosem bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem bazyliowym

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź i trzymaj w cieple.

Krok 2

Sos: stale mieszając, ser stopić na maśle, dodać przyprawę Kucharek i śmietanę, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, dodać bazywlię i obrany, zmiażdżony czosnek. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy wlać 2-3 łyżki przegotowanej wody.

Krok 3

Makaron nałóż na talerze, polej sosem. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej