Makaron z sosem bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem bazyliowym

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź i trzymaj w cieple.

Krok 2

Sos: stale mieszając, ser stopić na maśle, dodać przyprawę Kucharek i śmietanę, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, dodać bazywlię i obrany, zmiażdżony czosnek. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy wlać 2-3 łyżki przegotowanej wody.

Krok 3

Makaron nałóż na talerze, polej sosem. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej