Makaron z sosem bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem bazyliowym

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź i trzymaj w cieple.

Krok 2

Sos: stale mieszając, ser stopić na maśle, dodać przyprawę Kucharek i śmietanę, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, dodać bazywlię i obrany, zmiażdżony czosnek. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy wlać 2-3 łyżki przegotowanej wody.

Krok 3

Makaron nałóż na talerze, polej sosem. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej