Swojska cebulka faszerowana kaszanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska cebulka faszerowana kaszanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null szczypt

null szczypt

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulki obierz, rozkrój na połówki i wydrąż środki, cebulowe miseczki odłóż, natomiast miąższ pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z obraną z folii kaszanką.

Krok 2

Wydrążone cebulki obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku, osącz i przestudź.

Krok 3

Nadziej farszem miseczki z cebuli i złóż w całość. . Przełóż na kawałek folii aluminiowej.

Krok 4

Swojską cebulkę nadziewaną kaszanką piecz na rozgrzanym ruszcie przez 35 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej