Składniki
10 sztuk
null szczypt
null szczypt
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulki obierz, rozkrój na połówki i wydrąż środki, cebulowe miseczki odłóż, natomiast miąższ pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z obraną z folii kaszanką.
Krok 2
Wydrążone cebulki obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku, osącz i przestudź.
Krok 3
Nadziej farszem miseczki z cebuli i złóż w całość. . Przełóż na kawałek folii aluminiowej.
Krok 4
Swojską cebulkę nadziewaną kaszanką piecz na rozgrzanym ruszcie przez 35 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej