
Składniki
10 sztuk
null szczypt
null szczypt
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulki obierz, rozkrój na połówki i wydrąż środki, cebulowe miseczki odłóż, natomiast miąższ pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z obraną z folii kaszanką.
Krok 2
Wydrążone cebulki obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku, osącz i przestudź.
Krok 3
Nadziej farszem miseczki z cebuli i złóż w całość. . Przełóż na kawałek folii aluminiowej.
Krok 4
Swojską cebulkę nadziewaną kaszanką piecz na rozgrzanym ruszcie przez 35 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej