Swojska cebulka faszerowana kaszanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska cebulka faszerowana kaszanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null szczypt

null szczypt

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulki obierz, rozkrój na połówki i wydrąż środki, cebulowe miseczki odłóż, natomiast miąższ pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z obraną z folii kaszanką.

Krok 2

Wydrążone cebulki obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku, osącz i przestudź.

Krok 3

Nadziej farszem miseczki z cebuli i złóż w całość. . Przełóż na kawałek folii aluminiowej.

Krok 4

Swojską cebulkę nadziewaną kaszanką piecz na rozgrzanym ruszcie przez 35 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej