Swojska cebulka faszerowana kaszanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska cebulka faszerowana kaszanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null szczypt

null szczypt

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulki obierz, rozkrój na połówki i wydrąż środki, cebulowe miseczki odłóż, natomiast miąższ pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z obraną z folii kaszanką.

Krok 2

Wydrążone cebulki obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku, osącz i przestudź.

Krok 3

Nadziej farszem miseczki z cebuli i złóż w całość. . Przełóż na kawałek folii aluminiowej.

Krok 4

Swojską cebulkę nadziewaną kaszanką piecz na rozgrzanym ruszcie przez 35 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska cebulka faszerowana kaszanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej