
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i smażymy na mniejszej patelni do zarumienienia.
Krok 2
Podsmażoną kiełbasę posypujemy dwiema łyżeczkami cukru i w dalszym ciągu smażymy, aż skarmelizowany cukier zbrązowi kiełbasę.
Krok 3
Umytą i pokrojoną w podłużne plastry paprykę wkładamy w drugie naczynie do duszenia. Na wierzch wrzucamy kiełbasę i przykrywamy pokrywką. Dusimy z uchyloną pokrywką przez około 1 godzinę od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
Po godzinie dodajemy 3 łyżeczki cukru i dusimy kolejne 20 min. Następnie dodajemy rozmaryn i solimy do smaku.
Krok 5
Podajemy z białym pieczywem, które maczamy w obfitym sosie.
Krok 6
Można spożywać prosto z patelni. Smacznego!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























