Papryka po Rybnosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka po Rybnosku

Autor: guserd

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i smażymy na mniejszej patelni do zarumienienia.

Krok 2

Podsmażoną kiełbasę posypujemy dwiema łyżeczkami cukru i w dalszym ciągu smażymy, aż skarmelizowany cukier zbrązowi kiełbasę.

Krok 3

Umytą i pokrojoną w podłużne plastry paprykę wkładamy w drugie naczynie do duszenia. Na wierzch wrzucamy kiełbasę i przykrywamy pokrywką. Dusimy z uchyloną pokrywką przez około 1 godzinę od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Po godzinie dodajemy 3 łyżeczki cukru i dusimy kolejne 20 min. Następnie dodajemy rozmaryn i solimy do smaku.

Krok 5

Podajemy z białym pieczywem, które maczamy w obfitym sosie.

Krok 6

Można spożywać prosto z patelni. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka po Rybnosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej