Sałatka z ryżu i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ryżu i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.

Krok 2

Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej