Składniki
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
30 dekagramów
15 dekagramów
4 sztuki
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.
Krok 2
Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej