
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
30 dekagramów
15 dekagramów
4 sztuki
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.
Krok 2
Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej