Sałatka z ryżu i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.

Krok 2

Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej