
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
30 dekagramów
15 dekagramów
4 sztuki
18 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.
Krok 2
Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej