Składniki
1 sztuka
0.3 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, obierz i gotuj przez około 15 minut. Następnie odcedź i pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser pokrój w słupki, a cebulę, jajka i ogórki kiszone w kostkę.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki połącz.
Krok 4
Stopniowo dodawaj olej i mieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem
Krok 5
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią sałatkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej