
Składniki
1 sztuka
0.3 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, obierz i gotuj przez około 15 minut. Następnie odcedź i pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser pokrój w słupki, a cebulę, jajka i ogórki kiszone w kostkę.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki połącz.
Krok 4
Stopniowo dodawaj olej i mieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem
Krok 5
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią sałatkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























