
Składniki
1 sztuka
0.3 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, obierz i gotuj przez około 15 minut. Następnie odcedź i pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser pokrój w słupki, a cebulę, jajka i ogórki kiszone w kostkę.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki połącz.
Krok 4
Stopniowo dodawaj olej i mieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem
Krok 5
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią sałatkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej