Sałatka z pieczarek z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, obierz i gotuj przez około 15 minut. Następnie odcedź i pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser pokrój w słupki, a cebulę, jajka i ogórki kiszone w kostkę.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki połącz.

Krok 4

Stopniowo dodawaj olej i mieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem

Krok 5

Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią sałatkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej