Sałatka z pieczarek z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, obierz i gotuj przez około 15 minut. Następnie odcedź i pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser pokrój w słupki, a cebulę, jajka i ogórki kiszone w kostkę.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki połącz.

Krok 4

Stopniowo dodawaj olej i mieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem

Krok 5

Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią sałatkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej