
Składniki
1 sztuka
0.3 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, obierz i gotuj przez około 15 minut. Następnie odcedź i pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser pokrój w słupki, a cebulę, jajka i ogórki kiszone w kostkę.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki połącz.
Krok 4
Stopniowo dodawaj olej i mieszaj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem
Krok 5
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią sałatkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej