
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamarynuj rybę w białej soli, oliwie i pieprzu.
Krok 2
Przygotowane mięso umieść w otworze wykonanym w steku z łososia.
Krok 3
Następnie umieść łososia na grillu skórą do dołu.
Krok 4
Grilluj, nie obracając przez około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej