
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek i cebulę, oraz natkę pietruszki.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3
Dodaj oczyszczone krewetki bez skorupek i smaż ok. 10 minut.
Krok 4
Następnie dodaj fasolę oraz sezam. Podsmaż chwilę.
Krok 5
Dopraw potrawę przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Zdejmij z ognia, polej pesto i posyp posiekaną pietruszką.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej