Krewetki pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki pesto

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i cebulę, oraz natkę pietruszki.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć posiekany czosnek i cebulę.

Krok 3

Dodaj oczyszczone krewetki bez skorupek i smaż ok. 10 minut.

Krok 4

Następnie dodaj fasolę oraz sezam. Podsmaż chwilę.

Krok 5

Dopraw potrawę przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Zdejmij z ognia, polej pesto i posyp posiekaną pietruszką.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej