Krewetki pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki pesto

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i cebulę, oraz natkę pietruszki.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć posiekany czosnek i cebulę.

Krok 3

Dodaj oczyszczone krewetki bez skorupek i smaż ok. 10 minut.

Krok 4

Następnie dodaj fasolę oraz sezam. Podsmaż chwilę.

Krok 5

Dopraw potrawę przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Zdejmij z ognia, polej pesto i posyp posiekaną pietruszką.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej