Smaczny dorsz na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

800 gramów

400 gramów

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj obrane, pokrojone w plastry ziemniaki i obrane ze skórek, pocięte w kostkę pomidory.

Krok 3

Filety podziel na mniejsze kawałki i dodaj do warzyw, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu, do momentu kiedy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Dorsza w sosie udekoruj posiekaną natką pietruszki i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej