Smaczny dorsz na sposób hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny dorsz na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

null

400 gramów

null

null

null

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj obrane, pokrojone w plastry ziemniaki i obrane ze skórek, pocięte w kostkę pomidory.

Krok 3

Filety podziel na mniejsze kawałki i dodaj do warzyw, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu, do momentu kiedy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Dorsza w sosie udekoruj posiekaną natką pietruszki i podawaj na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej