Smaczny dorsz na sposób hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny dorsz na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

null

400 gramów

null

null

null

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj obrane, pokrojone w plastry ziemniaki i obrane ze skórek, pocięte w kostkę pomidory.

Krok 3

Filety podziel na mniejsze kawałki i dodaj do warzyw, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu, do momentu kiedy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Dorsza w sosie udekoruj posiekaną natką pietruszki i podawaj na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej