Szaszłyki z wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z wieprzowiny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

null

2 sztuki

null

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i boczek pokrój w kostkę, a pomidory i cebulę – na ćwiartki.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej mięso i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Nadziewaj na szpadki na przemian z pomidorami, cebula i boczkiem. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej