Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

5 sztuk

null

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.

Krok 2

Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.

Krok 3

Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.

Krok 5

Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej