Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

5 sztuk

null

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.

Krok 2

Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.

Krok 3

Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.

Krok 5

Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej