
Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
5 sztuk
null
3 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.
Krok 2
Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.
Krok 3
Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.
Krok 5
Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej