Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

5 sztuk

null

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.

Krok 2

Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.

Krok 3

Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.

Krok 5

Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej