Sznycle z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z niespodzianką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

30 gramów

30 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle natnij tak, aby powstały kieszonki, oprósz przyprawą Knorr. Do środka włóż plaster wędzonki, sera i słupek papryki.

Krok 2

Kieszonki zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane sznycle oprósz mąką, obtocz w jajku i bułce tartej - zrumień z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Usmażone sznycle przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 10-12 minut. Podawaj z cytryną udekorowane natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej