Sznycle z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z niespodzianką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

30 gramów

30 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle natnij tak, aby powstały kieszonki, oprósz przyprawą Knorr. Do środka włóż plaster wędzonki, sera i słupek papryki.

Krok 2

Kieszonki zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane sznycle oprósz mąką, obtocz w jajku i bułce tartej - zrumień z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Usmażone sznycle przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 10-12 minut. Podawaj z cytryną udekorowane natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej