Sznycle z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z niespodzianką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

30 gramów

30 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle natnij tak, aby powstały kieszonki, oprósz przyprawą Knorr. Do środka włóż plaster wędzonki, sera i słupek papryki.

Krok 2

Kieszonki zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane sznycle oprósz mąką, obtocz w jajku i bułce tartej - zrumień z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Usmażone sznycle przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 10-12 minut. Podawaj z cytryną udekorowane natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej