
Składniki
null
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 pęczek
50 gramów
1 łyżka
null szczypt
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.
Krok 2
Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.
Krok 3
Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.
Krok 4
Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.
Krok 5
Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.
Krok 6
Podawać posypane rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej