Serowy omlet ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy omlet ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

50 gramów

1 łyżka

null szczypt

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.

Krok 2

Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.

Krok 4

Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.

Krok 5

Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.

Krok 6

Podawać posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej