Serowy omlet ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy omlet ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

50 gramów

1 łyżka

null szczypt

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.

Krok 2

Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.

Krok 4

Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.

Krok 5

Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.

Krok 6

Podawać posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej