
Składniki
null
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 pęczek
50 gramów
1 łyżka
null szczypt
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.
Krok 2
Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.
Krok 3
Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.
Krok 4
Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.
Krok 5
Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.
Krok 6
Podawać posypane rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej