Serowy omlet ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy omlet ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

50 gramów

1 łyżka

null szczypt

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.

Krok 2

Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.

Krok 4

Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.

Krok 5

Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.

Krok 6

Podawać posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej