Chrupiące skrzydełka z kurczaka w pieprzu cayenne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące skrzydełka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

20 sztuk

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić zalewę. Wymieszać jajka z przyprawą delikat w płynie i ziarenkach oraz z pieprzem.

Krok 2

Skrzydełka umyć, osuszyć, przeciąć na pół. Włożyć do miski, wlać zalewę, zalać całość wodą, wymieszać i odstawić na 12 godz do lodówki.

Krok 3

W garnku rozgrzać olej. Do miski wsypać mąkę. Skrzydełka wyjąć z zalewy obtoczyć w mące i smażyć w gorącym oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej