
Składniki
null
3 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
8 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na czterech kromkach chleba rozsmaruj musztardę miodową, połóż na nią pokrojony na równe plasterki ser mozzarella.
Krok 2
Następnie przykryj pozostałymi kromkami chleba. Dobrze je dociśnij, tak, aby się dobrze trzymały.
Krok 3
Jajka ubij z mlekiem i solą. W tak powstałym płynie namocz z obu stron kanapki – usmaż je na maśle na złocisty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej