Smażone kanapki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone kanapki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na czterech kromkach chleba rozsmaruj musztardę miodową, połóż na nią pokrojony na równe plasterki ser mozzarella.

Krok 2

Następnie przykryj pozostałymi kromkami chleba. Dobrze je dociśnij, tak, aby się dobrze trzymały.

Krok 3

Jajka ubij z mlekiem i solą. W tak powstałym płynie namocz z obu stron kanapki – usmaż je na maśle na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone kanapki serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej