Budyń z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z kapusty włoskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
131 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

150 mililitrów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kapusty z wyciętym głąbem ugotuj we wrzątku z dodatkiem kostek Knorr.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 1

Krok 2

Bułki namocz w mleku. Miękkie masło rozetrzyj dodając po jednym żółtku.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 2

Krok 3

Kapustę zmiksuj z kilkoma łyżkami wody z gotowania.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 3

Krok 4

Dodaj odciśnięte bułki, utarte z żółtkami masło, dopraw pieprzem i tymiankiem.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 4

Krok 5

Białka ubij ze szczyptą soli i dodaj do masy delikatnie mieszając.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 5

Krok 6

Całość przełóż do wąskiej blaszki wyłożonej folią plastikową. Wstaw do większego wypełnionego wrzątkiem naczynia i gotuj przez 45 minut.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycka zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Budyń z kapusty włoskiejBudyń z kapusty włoskiej

Kawałki kapusty z wyciętym głąbem ugotuj we wrzątku z dodatkiem kostek Knorr.