Budyń z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z kapusty włoskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

131 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

150 mililitrów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kapusty z wyciętym głąbem ugotuj we wrzątku z dodatkiem kostek Knorr.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 1

Krok 2

Bułki namocz w mleku. Miękkie masło rozetrzyj dodając po jednym żółtku.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 2

Krok 3

Kapustę zmiksuj z kilkoma łyżkami wody z gotowania.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 3

Krok 4

Dodaj odciśnięte bułki, utarte z żółtkami masło, dopraw pieprzem i tymiankiem.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 4

Krok 5

Białka ubij ze szczyptą soli i dodaj do masy delikatnie mieszając.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 5

Krok 6

Całość przełóż do wąskiej blaszki wyłożonej folią plastikową. Wstaw do większego wypełnionego wrzątkiem naczynia i gotuj przez 45 minut.

Budyń z kapusty włoskiej - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos paprykowy 3
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Budyń z kapusty włoskiejBudyń z kapusty włoskiej

Kawałki kapusty z wyciętym głąbem ugotuj we wrzątku z dodatkiem kostek Knorr.