
Składniki
800 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
150 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki kapusty z wyciętym głąbem ugotuj we wrzątku z dodatkiem kostek Knorr.
Krok 2
Bułki namocz w mleku. Miękkie masło rozetrzyj dodając po jednym żółtku.
Krok 3
Kapustę zmiksuj z kilkoma łyżkami wody z gotowania.
Krok 4
Dodaj odciśnięte bułki, utarte z żółtkami masło, dopraw pieprzem i tymiankiem.
Krok 5
Białka ubij ze szczyptą soli i dodaj do masy delikatnie mieszając.
Krok 6
Całość przełóż do wąskiej blaszki wyłożonej folią plastikową. Wstaw do większego wypełnionego wrzątkiem naczynia i gotuj przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej