
Składniki
null
3 sztuki
null
null
null
null
1 szklanka
2 sztuki
150 gramów
1 pęczek
200 gramów
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mleka dodaj jajka, mąkę, 1 łyżkę oleju i szczyptę soli, zmiksuj.
Krok 2
Usmaż naleśniki.
Krok 3
Pory oraz natkę posiekaj.
Krok 4
Pory podsmaż na oleju, dodaj śmietankę, natkę i ser topiony. Wymieszaj, przypraw pieprzem, gałką i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr
Krok 5
Naleśniki przełóż masą porową, posyp żółtym serem. Zapiekaj 15 minut w 190 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej