Naleśnikowy przekładaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowy przekładaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

null

null

null

1 szklanka

2 sztuki

150 gramów

1 pęczek

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mleka dodaj jajka, mąkę, 1 łyżkę oleju i szczyptę soli, zmiksuj.

Krok 2

Usmaż naleśniki.

Krok 3

Pory oraz natkę posiekaj.

Krok 4

Pory podsmaż na oleju, dodaj śmietankę, natkę i ser topiony. Wymieszaj, przypraw pieprzem, gałką i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr

Krok 5

Naleśniki przełóż masą porową, posyp żółtym serem. Zapiekaj 15 minut w 190 stopniach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej