
Składniki
null
3 sztuki
null
null
null
null
1 szklanka
2 sztuki
150 gramów
1 pęczek
200 gramów
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mleka dodaj jajka, mąkę, 1 łyżkę oleju i szczyptę soli, zmiksuj.
Krok 2
Usmaż naleśniki.
Krok 3
Pory oraz natkę posiekaj.
Krok 4
Pory podsmaż na oleju, dodaj śmietankę, natkę i ser topiony. Wymieszaj, przypraw pieprzem, gałką i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr
Krok 5
Naleśniki przełóż masą porową, posyp żółtym serem. Zapiekaj 15 minut w 190 stopniach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej