
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz, przebierz, a następnie namocz przez noc w wodzie. Odcedź i zmiel dwa razy.
Krok 2
Wbij jajko i dolej wodę tak, by można było dokładnie wymieszać składniki.
Krok 3
Rozgnieć czosnek i dodaj do grochu, wraz z drobno posiekaną chilli. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.
Krok 4
Za pomocą łyżki formuj z grochu małe krokiety.
Krok 5
Obtaczaj je w mącę, po czym smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru (około 3 minuty).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej