Krokiety z grochu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z grochu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, przebierz, a następnie namocz przez noc w wodzie. Odcedź i zmiel dwa razy.

Krok 2

Wbij jajko i dolej wodę tak, by można było dokładnie wymieszać składniki.

Krok 3

Rozgnieć czosnek i dodaj do grochu, wraz z drobno posiekaną chilli. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Za pomocą łyżki formuj z grochu małe krokiety.

Krok 5

Obtaczaj je w mącę, po czym smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru (około 3 minuty).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej