
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz, przebierz, a następnie namocz przez noc w wodzie. Odcedź i zmiel dwa razy.
Krok 2
Wbij jajko i dolej wodę tak, by można było dokładnie wymieszać składniki.
Krok 3
Rozgnieć czosnek i dodaj do grochu, wraz z drobno posiekaną chilli. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.
Krok 4
Za pomocą łyżki formuj z grochu małe krokiety.
Krok 5
Obtaczaj je w mącę, po czym smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru (około 3 minuty).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej