Krokiety z grochu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z grochu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, przebierz, a następnie namocz przez noc w wodzie. Odcedź i zmiel dwa razy.

Krok 2

Wbij jajko i dolej wodę tak, by można było dokładnie wymieszać składniki.

Krok 3

Rozgnieć czosnek i dodaj do grochu, wraz z drobno posiekaną chilli. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Za pomocą łyżki formuj z grochu małe krokiety.

Krok 5

Obtaczaj je w mącę, po czym smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru (około 3 minuty).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cały okoń z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej