Krokiety z grochu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z grochu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, przebierz, a następnie namocz przez noc w wodzie. Odcedź i zmiel dwa razy.

Krok 2

Rozgnieć czosnek i dodaj do grochu, wraz z drobno posiekaną chilli. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 3

Za pomocą łyżki formuj z grochu małe krokiety.

Krok 4

Obtaczaj je w mącę, po czym smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru (około 3 minuty).

Krok 3

Wbij jajko i dolej wodę tak, by można było dokładnie wymieszać składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej