Krokiety mięsne z barszczem

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szklanka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę a następnie dodajemy mięso. Smażymy kilka minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Farsz zawijamy w naleśnik i tworzymy krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce. Smażymy na oleju na złoto.

Krok 3

Podajemy z barszczem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety mięsne z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej