
Składniki
12 sztuk
500 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szklanka
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielimy. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę a następnie dodajemy mięso. Smażymy kilka minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Farsz zawijamy w naleśnik i tworzymy krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce. Smażymy na oleju na złoto.
Krok 3
Podajemy z barszczem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej