
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
null
1 łyżka
1 pęczek
3 łyżki
1.5 szklanki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.
Krok 2
Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.
Krok 3
Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.
Krok 4
Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej