Kurczęta z rydzami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

0

1 pęczek

0

2 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 3

Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.

Krok 4

Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej