Kurczęta z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta z rydzami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

1 łyżka

1 pęczek

3 łyżki

1.5 szklanki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 3

Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.

Krok 4

Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Donaty bez drożdży
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej