Kurczęta z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta z rydzami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

1 łyżka

1 pęczek

3 łyżki

1.5 szklanki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 3

Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.

Krok 4

Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leczo węgierskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej