
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
null
1 łyżka
1 pęczek
3 łyżki
1.5 szklanki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaki oczyść, umyj, oprósz pieprzem i solą, podziel na porcje i podsmaż na 2 łyżkach gorącego tłuszczu.
Krok 2
Następnie przełóż do rondla, podlej rosołem Knorr i uduś.
Krok 3
Rydze oczyść, pokrój w ćwiartki i podsmaż wraz z posiekaną cebulą.
Krok 4
Dodaj do kurcząt. Sos z duszenia dopraw śmietaną i posól. Polej nim potrawę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej