Ryż kreola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż kreola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 opakowanie

null

0.3 opakowania

2 sztuki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Parówki pokrój w plasterki, dorzuć do cebuli i podsmaż.

Krok 4

Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, po czym dodaj resztę składników. Dopraw chili i ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej