
Składniki
1 sztuka
null
null
1 opakowanie
null
0.3 opakowania
2 sztuki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż.
Krok 2
Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 3
Parówki pokrój w plasterki, dorzuć do cebuli i podsmaż.
Krok 4
Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, po czym dodaj resztę składników. Dopraw chili i ostrą papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej