Ryż kreola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż kreola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 opakowanie

null

0.3 opakowania

2 sztuki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Parówki pokrój w plasterki, dorzuć do cebuli i podsmaż.

Krok 4

Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, po czym dodaj resztę składników. Dopraw chili i ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż kreola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej