
Składniki
null
null
4 łyżki
null
3 łyżki
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suma umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i obtocz w mące.
Krok 3
Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor, poczym przełóż rybę do żaroodpornej formy.
Krok 4
Oprósz płatkami masła i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej