
Składniki
null
null
4 łyżki
null
3 łyżki
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suma umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i obtocz w mące.
Krok 3
Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor, poczym przełóż rybę do żaroodpornej formy.
Krok 4
Oprósz płatkami masła i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej