Smaczny smażony sum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny smażony sum

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

null

3 łyżki

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suma umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i obtocz w mące.

Krok 3

Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor, poczym przełóż rybę do żaroodpornej formy.

Krok 4

Oprósz płatkami masła i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej