Smaczny smażony sum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny smażony sum

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

null

3 łyżki

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suma umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i obtocz w mące.

Krok 3

Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor, poczym przełóż rybę do żaroodpornej formy.

Krok 4

Oprósz płatkami masła i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej