Smaczny smażony sum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny smażony sum

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

8

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

null

3 łyżki

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suma umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i obtocz w mące.

Krok 3

Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor, poczym przełóż rybę do żaroodpornej formy.

Krok 4

Oprósz płatkami masła i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny smażony sum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej