Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 litry
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój drobno i zeszklij na margarynie, dodaj do gorącego bulionu Knorr.
Krok 2
Następnie wrzuć 3 łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wędlinę posiekaj, ogórka pokrój w kostkę. Kawałki wędliny podsmaż i dodaj pokrojonego w kosteczkę ogórka.
Krok 4
Wszystko zagotuj.
Krok 5
Podawaj we flaczarkach - na wierzch zupy połóż plasterek cytryny, a na to łyżkę śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej