Pyszna Soljanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna Soljanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 litry

1 sztuka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój drobno i zeszklij na margarynie, dodaj do gorącego bulionu Knorr.

Krok 2

Następnie wrzuć 3 łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Wędlinę posiekaj, ogórka pokrój w kostkę. Kawałki wędliny podsmaż i dodaj pokrojonego w kosteczkę ogórka.

Krok 4

Wszystko zagotuj.

Krok 5

Podawaj we flaczarkach - na wierzch zupy połóż plasterek cytryny, a na to łyżkę śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kubdari - VIDEO
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej