Pyszna Soljanka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój drobno i zeszklij na margarynie, dodaj do gorącego bulionu Knorr.

Krok 1

Następnie wrzuć 3 łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Wędlinę posiekaj, ogórka pokrój w kostkę. Kawałki wędliny podsmaż i dodaj pokrojonego w kosteczkę ogórka.

Krok 1

Wszystko zagotuj.

Krok 1

Podawaj we flaczarkach - na wierzch zupy połóż plasterek cytryny, a na to łyżkę śmietany.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej