Pyszna Soljanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna Soljanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 litry

1 sztuka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój drobno i zeszklij na margarynie, dodaj do gorącego bulionu Knorr.

Krok 2

Następnie wrzuć 3 łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Wędlinę posiekaj, ogórka pokrój w kostkę. Kawałki wędliny podsmaż i dodaj pokrojonego w kosteczkę ogórka.

Krok 4

Wszystko zagotuj.

Krok 5

Podawaj we flaczarkach - na wierzch zupy połóż plasterek cytryny, a na to łyżkę śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna Soljanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej