
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 litry
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój drobno i zeszklij na margarynie, dodaj do gorącego bulionu Knorr.
Krok 2
Następnie wrzuć 3 łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wędlinę posiekaj, ogórka pokrój w kostkę. Kawałki wędliny podsmaż i dodaj pokrojonego w kosteczkę ogórka.
Krok 4
Wszystko zagotuj.
Krok 5
Podawaj we flaczarkach - na wierzch zupy połóż plasterek cytryny, a na to łyżkę śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej