Kurczak z ananasem i sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem i sosem sojowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Kurczaka pokrój na paseczki

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć kawałki kurczaka wcześniej obtoczone w mące i podsmaż na złoto.

Krok 3

Dodaj pokrojonego na kawałki ananasa i posiekane chilli.

Krok 4

Natrzyj mięso czosnkiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Następnie zalej zalewą z puszki wymieszaną z sosem sojowy. Doprowadź do wrzenia. Serwuj z ryżem i posiekana kolendrą.

1

Opinie o przepisie

  • Neri

    Neri , 25.05.2020

    Autorze przepisu, przeczytaj go jeszcze raz i popraw bo jest bardzo nieprecyzyjny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej