Kurczak z ananasem i sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem i sosem sojowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Kurczaka pokrój na paseczki

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć kawałki kurczaka wcześniej obtoczone w mące i podsmaż na złoto.

Krok 3

Dodaj pokrojonego na kawałki ananasa i posiekane chilli.

Krok 4

Natrzyj mięso czosnkiem i przyprawą Knorr.

Krok 5

Następnie zalej zalewą z puszki wymieszaną z sosem sojowy. Doprowadź do wrzenia. Serwuj z ryżem i posiekana kolendrą.

1

Opinie o przepisie

  • Neri

    Neri , 25.05.2020

    Autorze przepisu, przeczytaj go jeszcze raz i popraw bo jest bardzo nieprecyzyjny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ananasem i sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej