Kurczak faszerowany z sosem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany z sosem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

8 sztuk

200 mililitrów

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oczyść, następnie natnij delikatnie z boku mięsa tak, aby powstała kieszonka. Mięso dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, oliwki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Następnie usmaż paprykę i oliwki na patelni, aż zmiękną.

Krok 3

Przygotowanym farszem napełnij kieszonki w mięsie.

Krok 4

Mięso smaż, aż będzie rumiane z obu stron, następnie upiecz przez 15 minut w 180 °C.

Krok 5

Śmietankę wymieszaj ze szklanką mleka. Dodaj rozdrobniony ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj wszystko, aż powstanie gładki sos.

Krok 6

Upieczone mięso przełóż na talerz. Polej sosem serowym i podawaj z listkami bazylii i pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej