
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
8 sztuk
200 mililitrów
1 szklanka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oczyść, następnie natnij delikatnie z boku mięsa tak, aby powstała kieszonka. Mięso dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, oliwki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Następnie usmaż paprykę i oliwki na patelni, aż zmiękną.
Krok 3
Przygotowanym farszem napełnij kieszonki w mięsie.
Krok 4
Mięso smaż, aż będzie rumiane z obu stron, następnie upiecz przez 15 minut w 180 °C.
Krok 5
Śmietankę wymieszaj ze szklanką mleka. Dodaj rozdrobniony ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj wszystko, aż powstanie gładki sos.
Krok 6
Upieczone mięso przełóż na talerz. Polej sosem serowym i podawaj z listkami bazylii i pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej