Kurczak faszerowany z sosem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany z sosem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

8 sztuk

200 mililitrów

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oczyść, następnie natnij delikatnie z boku mięsa tak, aby powstała kieszonka. Mięso dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, oliwki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Następnie usmaż paprykę i oliwki na patelni, aż zmiękną.

Krok 3

Przygotowanym farszem napełnij kieszonki w mięsie.

Krok 4

Mięso smaż, aż będzie rumiane z obu stron, następnie upiecz przez 15 minut w 180 °C.

Krok 5

Śmietankę wymieszaj ze szklanką mleka. Dodaj rozdrobniony ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj wszystko, aż powstanie gładki sos.

Krok 6

Upieczone mięso przełóż na talerz. Polej sosem serowym i podawaj z listkami bazylii i pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej