Kurczak faszerowany z sosem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany z sosem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

8 sztuk

200 mililitrów

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oczyść, następnie natnij delikatnie z boku mięsa tak, aby powstała kieszonka. Mięso dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, oliwki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Następnie usmaż paprykę i oliwki na patelni, aż zmiękną.

Krok 3

Przygotowanym farszem napełnij kieszonki w mięsie.

Krok 4

Mięso smaż, aż będzie rumiane z obu stron, następnie upiecz przez 15 minut w 180 °C.

Krok 5

Śmietankę wymieszaj ze szklanką mleka. Dodaj rozdrobniony ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj wszystko, aż powstanie gładki sos.

Krok 6

Upieczone mięso przełóż na talerz. Polej sosem serowym i podawaj z listkami bazylii i pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany z sosem brie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej