
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
8 sztuk
200 mililitrów
1 szklanka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oczyść, następnie natnij delikatnie z boku mięsa tak, aby powstała kieszonka. Mięso dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, oliwki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Następnie usmaż paprykę i oliwki na patelni, aż zmiękną.
Krok 3
Przygotowanym farszem napełnij kieszonki w mięsie.
Krok 4
Mięso smaż, aż będzie rumiane z obu stron, następnie upiecz przez 15 minut w 180 °C.
Krok 5
Śmietankę wymieszaj ze szklanką mleka. Dodaj rozdrobniony ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj wszystko, aż powstanie gładki sos.
Krok 6
Upieczone mięso przełóż na talerz. Polej sosem serowym i podawaj z listkami bazylii i pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej