Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
8 sztuk
200 mililitrów
1 szklanka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oczyść, następnie natnij delikatnie z boku mięsa tak, aby powstała kieszonka. Mięso dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, oliwki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Następnie usmaż paprykę i oliwki na patelni, aż zmiękną.
Krok 3
Przygotowanym farszem napełnij kieszonki w mięsie.
Krok 4
Mięso smaż, aż będzie rumiane z obu stron, następnie upiecz przez 15 minut w 180 °C.
Krok 5
Śmietankę wymieszaj ze szklanką mleka. Dodaj rozdrobniony ser oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj wszystko, aż powstanie gładki sos.
Krok 6
Upieczone mięso przełóż na talerz. Polej sosem serowym i podawaj z listkami bazylii i pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej