Salsa Barbecue przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa Barbecue

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę z oliwek i zarumień na niej posiekaną cebulę.

Krok 3

Resztę składników wymieszaj w mikserze, a następnie przelej do garnka z cebulą i gotuj jeszcze 5-10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa Barbecue - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kołacz z kruszonką
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej